lauantai 4. lokakuuta 2014

Kaupungin parasta kahvia

Tampereen keskustasta saa taas jälleen parasta kahvia, Mokkamestarit nimittäin jalkautui takaisin ytimeen kuuden vuoden tauon jälkeen. Kun huomasin remontoitavan liiketilan reilu kuukausi sitten, olin sanoinkuvaamattoman iloinen. Uusi kahvilamyymälä tuli vieläpä samalle Verkatehtaankadulle, jossa niin monet kerrat asioin kahviostoksilla takavuosina. Nyt sijainti on vain korttelin verran enemmän rautatieasemalle päin, ja toisella puolen katua. Paahtimo sijaitsee edelleen aivan kaupungin rajalla, liki Ylöjärven puolella.

Eikä täällä teenjuojiakaan ole unohdettu, teehylly on nimittäin takuulla vähintään yhtä monipuolinen, mitä kahvihyllykin. Myymälästä voi ostaa siis laajasta valikoimasta erilaisia teelaatuja ja kahveja joko papuina tai valmiiksi omaan toivekarkeuteen jauhettuna. Kahvipuolella on ruokakauppojen hyllyiltä useimmille tuttuja monenlaisia makukahvisekoituksia, sekä peruspapuja ihan joka lähtöön ostettavissa kotipakettiin. Tietysti kun kahvila on kyseessä, voi paikan päällekin jäädä istumaan ja nauttimaan hyvää kahvia.Suodatinkahvina on päivittäin vaihtuva kahvilaatu, joten se on hyvä tapa tutustua erilaisiin makumaailmoihin ja löytää se oma suosikkinsa ennen ostoa. Kahden ja puolen euron hintaan ei täältä mistään saa näin hyvää suodatinkahvia. Myöhemmin tulossa on myös mahdollisuus saada yksilöllisesti ihan mitä tahansa myynnissä olevaa lajiketta kuppiin jo kahvilassa. Torstaina tarjolla oli Mokkamestarien oma kolmen pavun King creole -sekoitus, joka oli niin hyvää, että ostin sitä myös kotiin tuomisiksi, vaikka alun perin olin ajatellut ostaa vain ikisuosikkiani etiopialaista Yirgacheffeä. Tuota ja Kenia AA:ta ostin vuosia sittenkin aina vanhassa myymälässä asioidessani. Nuo ovat ehdottomasti parhaita koskaan maistamiani kahveja, mutta kyllä King Creolekin korkealle listalla pääsee, edellä mainitut ovat kuitenkin yhtä ja samaa laatua, eivät sekoitekahveja.

Tietysti kun kahvilasta puhutaan, on saatavilla kaikkia mahdollisia erikoiskahveja kuten espressoa, lattea, ja cappuccinoa. Leivonnaistarjonta nojaa vahvasti makeaan puoleen, mutta ainakin itse täällä asioidessani tarjolla oli myös täytettyjä sämpylöitä. Itse valitsin kahvin oheen kuitenkin herkullisen hyydytetyn appelsiini-jogurtti-kermakakun, joka maistui vallan mainiolta.

Tämän monipuolisen kahvilamyymälän yksi erikoisuus on vinyylisoitin, ja pieni levyvalikoima liiketilan ovensuulla. Samalla kun toinen yrityksen perustajista, Mika Hannuniemi laittoi vanhaa rock'n rollia soimaan levyltä, hän kertoi, että soitinta saavat asiakkaat käyttää itsenäisesti, ja tuoda vaikkapa omia levyjään soittoon.

Kahvia ja vinyylilevyjähän yhdistävät kaksi asiaa, nimittäin väri - molemmat ovat yön mustia ja yhtä lailla nautinnollisia kokemuksia. Ja mitä kahviin tulee, niin aivan kuten itse agentti Dale Cooper sanoisi...

"This is a damn fine cup of coffee!".
2 kommenttia:

  1. Ooh, tämähän on hyvä uutinen! Täytyy testata seuraavalla Tampereen-reissulla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä missään nimessä kannata tätä ohittaa, on vielä niin kätevä sijaintikin, ainakin bussi- tai junamatkailijan näkökulmasta :)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.