sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Hirttosilmukassa

Phantom onnistui kuin onnistuikin yllättämään mut positiivisesti, keikka ylitti nimittäin mun odotukseni. On totta, että biisit eivät olleet niin tanssittavia, että live olisi toiminut parhaiten juuri tuossa ympäristössä, mutta kaikesta huolimatta biisit, laulu ja visuaalit tekivät tuosta ison osan.

Toivosen laulu oli tosiaankin vaikuttavaa kuunneltavaa, ja Xbox Kinect-tekniikan avulla toteutetut visuaalit purivat omaan makuhermoon hienosti. Taustascreenillä olevat grafiikat kun muuttuivat laulajan liikkeiden mukaan reaaliajassa. Myös säveltäjä-tuottaja Koskisen itse rakentama Ufoksi kutsuttu midi theremin, sekin liiketunnistuksella toimivana, toi esitykseen oman värinsä. Keikan jälkeen HTDJ-deejiit vetivät Klubin täyteen, ja pitkästä aikaa pääsin itsekin irroittelemaan tanssilattialle oikein kunnolla.

Mulla ei ollut tarkoituksella mitään muuta kameraa mukana kuin iPhone, joka sekin on jo niin vanha, että kuvan laatu ei mitenkään päätä huimaa. Niinpä kuvat ovat hämäryydestä johtuen todella rakeisia. Toisaalta juuri sen takia niissä on omanlainen viehätyksensä, joten latasin tänne pari huonompilaatuistakin otosta. Oikeastaan tuo rakeisuus luo näihin sen kiehtovan lo-fi fiiliksen, ja tekee näistä jopa omalla tavallaan modernia teknotaidetta. Ei siis tekotaiteellista, vaan teknotaiteellista :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.