maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hedonistiseurakunnan sunnuntaimässy

Osa on saattanut jo Instagrammeista huomatakin tuoreimpia ruokakuvia, mutta tässä hiukan taustaa eilisen mässäilyistä. Makkaran syönti sai jäädä juhannuspäivään, kolme päivää niitä tulikin jo popsittua, joten oli ihan tarpeen saada jotain muutakin ruokaa välillä.

Niinpä sitten väsäsinkin eilen päivälliseksi kanahampurilaiset. Vaikka ravintolassa arvostankin itse tehtyä sämpylää ja pihviä, kotona pyrin menemään useimmiten näissä asioissa sieltä, missä aita on matalin. Useimmiten teenkin kana- tai kasvisburgeria, sillä niihin löytyy hyvän makuisia valmispihvejä. Lihapihvit teen kyllä aina itse naudanlihasta, mutta harvemmin tosiaan tulee sellaisia kotona väsäiltyä. Nytkin sämpylän väliin valikoitui Kariniemen Kananpojan paneroidut pihvit.Näiden lisäksi purilaisten pohjalle tuli ketsuppi-sriracha-majoneesiseos, tomaattia ja Kartanon salaattia. Pihvin päälle cheddaria, maustekurkkua ja kannen alle sekoitus majoneesia, mietoa Tabascoa ja Poppamiehen Jalosavua. Oikein loistava lopputulos.

Olen ostanut nyt pari kertaa Lidlistä Grillimaisteri-hampurilaissämpylöitä, ja vaikka kyseessä onkin perus seesam-vehnäpulla, niin toistaiseksi parhaan makuinen sellainen, joita olen kaupasta löytänyt. Vähän asian vierestä, mutta parhaat hodarisämpylät taas löytyvät Ikean pakastekaapeista.Amerikkalaistyyppisen aterian jälkeen teki mieli jatkaa hyväksi havaitulla jälkkärilinjalla, joten ensin ajattelin tehdä jäätelön kylkeen omenapiirakkaa. Tässäkin päätin kuitenkin mennä helpommalla, ja tehdä pelkkää omena-kaurapaistosta, mutta kaupassa tuli dilemma. Koska toinen meistä halusi suolapähkinöitä ja itse tehtyä kinuskikastiketta, ostin tarpeet molempiin. Kotona en kuitenkaan pystynyt valitsemaan näiden kahden väliltä, joten päätin laittaa omaan annokseeni vähän kaikkea ;) Niinpä annoksen kuorrutukset menivät hiukan överiksi, koska omassa annoksessani oli omena-kaneli-kaurapaistosta, suolapähkinöitä ja kinuskikastiketta. Tarkoitus oli laittaa annokseen vielä kermavaahtoakin, mutta minä mokoma unohdin sen jääkaappiin :(

Loppupäivä menikin sulatellessa näitä mässyjä ja Sopranosia katsellessa (Jamesin muistolle). Unohdinkin mainita, että palasin jo juhannuksena sarjan pariin siitä, mihin jäin reilu vuosi sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.