sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Suomi lähtee Euroviisuihin

En edes ollut ajatellut kirjoittaa blogiin tästä aiheesta, mutta johtuen mun suuresta innostuksesta Euroviisuihin, ja sen historiasta täälläkin, tuli sellainen fiilis katsottuani Uuden Musiikin Kilpailun tänään telkkarista, että haluan omista suosikkibiiseistäni kirjoittaa.

Nimittäin nythän on niin, että ensimmäistä kertaa Suomen esikarsintahistoriassa ikinä, oli useita oikeasti hyviä biisejä. Sekä ihan biiseinä, että Euroviisubiisimäisinä. Viime vuosi oli sikäli poikkeuksellinen viisuvuosi, että kannustin Pertti Kurikan Nimipäiviä, joiden kappale ei omana itsenään ollut edes PKN:n parhaimmistoa, saati sitä viisumatskua, joka mulle näissä yleensä on tärkeää. Halusin vain tukea ajatusta, ja nähdä bändin pääsevän Itävaltaan saakka. En missään vaiheessa uskonutkaan heidän voittoonsa.

Sen sijaan tänä vuonna suomalaisilla on todella vaikea valinta, kun äänestämme tästä koko huikeasta laatubiisien määrästä vain yhden jatkoon. Ja kun sen yhden pitäisi olla se paras, se menestyskappale. Osaako Suomi äänestää?

Toinen vahva puoli tänä vuonna ovat musiikkivideot. Ja vaikka niillä ei Euroviisuissa merkitystä olekaan, sillä menestyksen avainhan on, että myös esityksen pitää olla lavalla spektaakkelimainen, ovat useimmat videot itsessään jo mielettömän hienoja. Live-esityksiin päästään ensi kuun puolella, ja suurella mielenkiinnolla odotan sitä, miten osa omista suosikeistani hoitavat sen tontin.

Koska hyviä biisejä on niin paljon, en itse millään pysty valitsemaan yhtä, tai edes kahta parasta biisiä. Se on todellakin poikkeuksellista, sillä yleensä näin kansainvälisen kuuloista, ja kovatasoista karsintaa ei todella olla ennen kuultu. Listaan kuitenkin alle ison pinon suosikkejani, kuitenkin siten, että ensimmäiset kolme muodostavat ne viisumielessä toimivimmat, ja viimeiseksi jäävät siten kolme kappaletta, jotka ovat vain toimivia omassa genressään, mutta joiden en usko Euroviisuissa pärjäävän.

Mikael Saaren esitys putoaa sinne väliin, siitä en osaa sanoa mitään kumpaankaan suuntaan, vaan hieno biisi se on. Liemisen videon taustahahmojen asut ovat koko kisojen parasta, mutta ei tällä tyylillä Euroviisuihin mennä. Rafaela Truda taas yllätti biisinä ja putosi allekirjoittaneeseen aivan kympillä. Samoin Gušani Brothersin kappale on valmista kauraa tanssilattioille, mutta viisuissa niistä kumpikaan tuskin voisi menestyä.

EDIT: Biisit löytyvät myös Spotifystä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.