maanantai 16. marraskuuta 2015

Musiikki kuin taikaa

Myös tämän show:n näkeminen kuuluu itselleni vuoden kohokohtiin, ja olenkin sen katsonut tai kuunnellut jo lähemmäs kymmenen kertaa. Ja olkoonkin, että esitykset ovat jo vuoden 2013 heinäkuulta, ja tämä kyseinen taltiointi lähetettiin tammikuussa 2014, mutta itse näin tämän ensimmäistä kertaa kuitenkin vasta viime keväänä.

Oman Anjunabeats levymerkkinsä takaa löytyvä Above & Beyond, joka kuuluu yksiin suurista menestyjistä nykypäivän EDM- ja trancefeimissä, yllätti allekirjoittaneen täysin tällä fantastisella livetaltioinnilla yhdeltä heidän Lontoon Porchester Hallin keikoistaan. Heitettyään muutaman yksittäisen akustisen keikan jo aiemmin, bändi päätti antaa faneilleen jotain ainutlaatuista. Hittibiisit sovitettiin täysin uudelleen, ja aivan huikealla tavalla. Toki jäsenistä useilla on historiaa perinteisempien instrumenttien saralla, Tony McGuinness on soittanut kitaraa erinäisissä rockbändeissä ja Jono Grant on taitaa klassisen pianonsoiton. Suomesta kotoisin, mutta nykyisin Lontoossa vaikuttav Paavo Siljanmäki taas soitti selloa jo kouluaikoinaan. Heidän tavanomainen musiikkinsa on kuitenkin täysin elektronista, ilman minkäänlaista orgaanisuutta, joten tämän esityksen versiot olivat aivan mieletöntä kuultavaa. Olisinpa saanut olla paikalla. Tämä uppoaa varmasti, vaikka et konemusiikista pitäisikään. Itsekään en suuremmin nykypäivän EDM:stä perusta, mutta tämä on maagista.

Lähin vertailukohta, joka minulle tästä tuli mieleen, on 4heron musiikki. Mutta vaikka tuo bändi oli etenkin akustisvaikutteisten albumiensa ansiosta yksi lempiartisteistani vielä 2000-luvun alkumainingeissa, täytyy myöntää, että Above & Beyond onnistui ylittämään vielä nuokin tunnelmat tällä show'llaan.

Taltioinnissa kuulluista biiseistä on koostettu myös albumi, 'Acoustic', joka löytyy myös mm. Spotifystä.
2 kommenttia:

  1. Jes, itsekin tykkäilen Above&Beyondista, ihan helmi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin. Mutta tosiaan itsellä ei ihan niin paljon sen tyylinen musiikki saa aikaan viboja, vaikka ei se huonoa missään nimessä ookaan. Tosin parhaita sen saundin juttuja tää kyllä on, siis jos nyt vertaa: Tiesto, Ferry Corsten jne. Aviciita ei edes lasketa :)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.