tiistai 21. toukokuuta 2013

Maanantain musiikkipommit

Eilen oli todellinen yllätysten musiikkipäivä. Erityisesti nämä pari takavasemmalta tullutta bongausta tosiaan tekivät maanantaista musiikillisesti tavanomaista paremman!

Monsters Of Pop, joka järjestetään tänä vuonna 19.-21.9.2013, julkisti jo ensimmäiset kiinnityksensä. Näiden joukossa yksi oli ylitse muiden, eli tietenkin jo useasti aiemminkin hehkuttamani tanskalainen Reptile Youth. Siitä lähtien kun näin bändin livetaltioinnin Spot-festivaalilta, olen halunnut nähdä heidät livenä. Ja nyt sellainen mahdollisuus tarjoutuu, vieläpä kotikaupungissani! Siis varma tärppi.Tietenkin syyskuuhun on vielä aikaa, mutta ainakin on taas jotain tavallista parempaa syksyllekin, mitä odottaa. Muut nyt julkistetut artistit löydät Monsters of Popin nettisivuilta.

Toisen jymypaukun tarjoili Nuorgam, jonka tämän viikon levykatsaus esitteli 29 vuotta sitten albumin viimeksi julkaisseen brittiläisen Visagen uuden 'Hearts & Knifes' levyn. Monihan varmasti muistaa tuon heidän suurimman 'Face To Grey' -hittinsä, mutta on uusissakin biiseissä paljon aineksia. Ehdin kuuntelemaan levyn vasta kertaalleen Spotifystä, ja ainakin ensikuuntelulta se vaikutti varsin potentiaaliselta lätyltä, ammentaen runsaasti 80-lukulaisesta äänimaailmasta.Nykyään useat uudet bändit yrittävät imitoida kasarifiilistä omille levyilleen. Sitten on niitä, jotka ovat tehneet musiikkia sieltä lähtien ja yrittävät väkisin uusiutua kuulostamaan modernilta onnistumatta siinä (esim. suurimpia pettymyksiä Pet Shop Boys ja Depeche Mode), kun heidänkin kannattaisi vain pitäytyä siinä vanhassa ja hyväksi havaitussa tyylissä. Sitten Visage tulee puskista, ja tekee levyn vaivattomasti sillä tavoin, kuin se olisi suoraa jatkumoa vuonna 1984 julkaistuun 'Beat Boy' -albumiin. Ässää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.