keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Hyvää joulua!

Taas on se aika, kun kaikki ovat muualla ja itse jään neljän seinän sisään odottelemaan pyhien päättymistä. Hieman tietysti täytyy jouluun kuuluvia juttuja tehdä, ja lahjat onkin jaettu, paitsi yhdelle kaverille, joka ei ehtinyt nähdä mua ennen joulua.

Myös vähän normaalia parempaa ruokaa kuuluu syödä, joskin en perinteisistä jouluruuista niin perusta. Sen sijaan sain hyviä ideoita White Trash Disease -blogista, kala, ravut ja mäti kun nyt yleensäkin ovat joulupöytääni kuuluneet. Enimmät viimeisetkin jouluruokaostokset hain jo maanantaina isommasta kaupasta, mutta kaikki tärkeimmät ja parhaat raaka-aineet eilen Kauppahallista Nygreniltä.

Niinpä tein siis skagenia ja mätileipiä hieman yksinkertaisemmalla konseptilla, kuin Nata. Joitakin vuosia sitten tuli useamminkin tehtyä juuri hieman tämän tyyppisiä mätileipiä, mutta se on nyt jäänyt, joten on aika vetää tämä klassikko takaisin juhlapöytään. Lisäksi tietysti perinteisemmät omat suosikkini, savulohi, herneet ja cocktailpiirakat munavoilla kuuluvat omaan joulupöytääni.

Muuten aika menee tiiviisti Netflixin ääressä. Olen jo valinnut etukäteen varsinaisen klassikkosikermän elokuvia, joista suuri osa vieläpä liittyy jouluun. Koska sieltä ei kuitenkaan löydy esimerkiksi Yksin kotona -sarjan kahta ensimmäistä osaa, tai niin ikään toista aivan loistavaa Denis Learyn tähdittämää joulukomediaa Pähkähullut panttivangit, niin katsottavien elokuvien listalla on mm. Painajainen ennen joulua, Kuka viritti ansan, Roger Rabbit?, Vauhdilla Chicagoon ja Herrasmieshuijarit.

Kaikki nämä olen nähnyt vähintään kerran tai pari, mutta joidenkin edellisestä katsomiskerrasta on vähintäänkin 10 vuotta aikaa. Tuon ensimmäisen Tim Burtonin klassikon katsoin itseasiassa jo eilen illalla, on se jännä, miten yli 20 vuotta vanha elokuva on tehty niin ajattomaan tyyliin, että se ei ole vanhentunut pätkääkään.

Rauhallista joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.