lauantai 23. maaliskuuta 2013

Terveissi Turust!

Tuli pistäydyttyä tässä lomalla Turussa, mutta täytyy myöntää että jo toistamiseen talvella koettuna se ei ihan niin mukava paikka ole. Rapsakka -10 astetta pakkasta ja merituuli kun on kirjaimellisesti jäätävä yhdistelmä. Turku on kyllä mitä loistavin kesäkaupunki, mutta talvella sinne ei ole asiaa :)Onneksi oli paljon sisätiloja joissa viettää aikaa. Kierrettiin kauppoja, kahviloita ja putiikkeja, erityisesti ihailtiin sisustusdesignia ja muotia erikoisliikkeissä, vaikka niistä ei sen ihmeemmin mitään tarttunutkaan matkaan. Reissun ainoa ostamani vaate kun oli Zaran raitapaita.

Tois' puol' jokkee ei käyty sen kauempana, kuin Hämeenkadun Televisiossa. Mutta se osoittautui todelliseksi aarreaitaksi, sopii kaikille design- ja muotidiggareille. Itse kuolasin tuota seuraavassa kuvassa vasemmalla näkyvää Baggun raidallista kangaskassia, mutta en kuitenkaan viitsinyt sitä ostaa. Vaikka Joey olisi mitä tahansa mieltä manbageista, oli se kuitenkin selvästi naisille suunniteltu :)

Viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita on Turku täynnä, kesällä voisi olla syytä tehdä uusi kulttuurimatka jotta ehtisi käydä syömässä kaikissa niissä iki-ihanissa ravintoloissa. Tintåssa tuli käytyä nytkin ja se on jo paikkana oma lukunsa, mutta että ruokakin on niin hyvää.

Lounaaksi tarjolla olevan salaattipöydän antimista kokoomani salaattilautanen oli monipuolisuudessaan ehkäkin parasta koskaan syömääni salaattia, ja jälkiruuaksi valitsemani mustikka-valkosuklaajuustokakku vei sekin kielen mennessään. Turkuun mennessä koe ehdottomasti Tintå!

Aikaa jäi kuitenkin muuhunkin kuin syömiseen ja shoppailuun ja käytiin myös istumassa iltaa vanhassa tutussa Bar Kukassa, joka vetää vertoja jopa Café Europalle. Jos asuisin Turussa, viettäisin varmaankin siellä yhtä paljon aikaa :)Turun reissu oli tosiaan vain tälläinen pikavisiitti tällä kertaa, mutta ehdittiin myös käydä ihastelemassa yhtä ylivoimaisesti Turun hienointa nähtävyyttä, nimittäin pääkirjastoa. Voi äkkiseltään kuulostaa tylsältä, mutta on kaikkea muuta.

Vasta muutama vuosi sitten rakennettu uusi lisäosa on kuin suoraan Alvar Aallon kynästä. Rakennus on todellinen arkkitehtooninen taidonnäyte niin sisältä kuin ulkoakin, ja vei aikamatkalle jonnekin 60-luvun modernismiin aina huonekaluja ja tekstiilivalintoja myöten. Kirjastossa voit istua alas esimerkiksi Eero Aarnion Kupla-tuoliin. Vahva suositus kaikille joilla on enemmän aikaa vietettävänä Turussa!


1 kommentti:

  1. Eipä ole Turussa tullut IKINÄ käytyä, pitkä välimatka tietenkin suurimpana syynä. Tai ainoana, enhän mä muuta syytä keksikään ;)

    Olishan siellä joku kesä varmasti aika upeeta kävästä, pitäs vaan saada matkaseuraa.

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.