tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ahdin antimia

Tässä muutamia ruokakuvia EOS M:n läpi katsottuna. Me likey! Pääosaa esittää sushi, sillä kävin eilen pitkästä aikaa lounaalla Watamissa, koska loma. Sivuosassa nähdään katkarapuleipä.

Yksi suurimpia ruokarakkauksiani kautta aikojen on se perinteinen katkarapuleipä, jossa kaikessa yksinkertaisuudessaan paahtoleipäviipale voidellaan majoneesilla ja päälle ladotaan runsas keko rapuja, sekä kruunataan keitetyllä kananmunalla, sitruunaviipaleella ja tillillä. Tälläisiä saa ainakin laivalta, sekä tiettävästi edelleen Tampereella Stockmannin Delistä.

Olen tehnyt sellaista lukuisia kertoja itse, mutta myös erilaisia kehittelemiäni mätivariaatioita, kuten ruohosipuli-punasipuli-smetanalla ja saaristolaisleivällä. Tällä kertaa tein hieman perinteisemmän Toast Skagen -tyyppisen ratkaisun ja sekoitin majoneesin katkarapujen joukkoon. Päälle laitoin vain keitettyä kananmunaa, ja nokareen merilevämätiä. Olen useasti ajatellut, että tämä ruoka on mulle se mitä söisin, jos joutuisin syömään vain yhtä ja samaa ruokaa joka päivä koko loppuelämäni :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.