torstai 5. huhtikuuta 2012

Pääsiäissuunnitelmia

Pääsiäisvapaat alkoivat ja kävin tänään parturissa. Reuhka oli päässyt lössähtämään vähän liikaa, nyt on sitten taas kevyt olo ja malli kohdillaan.Flow Festival julkisti tänään lisää artisteja. Vaikka vieläkään mikään ei räjäyttänyt tajuntaa, niin kyllä se nyt vahvasti alkaa kääntymään siihen suuntaan että sinne elokuussa lähden. Mainitsinkin jo aiemmin että hotelli on jo varattu, ja lisäksi ne ajoittuvat sopivasti toisen lomapätkäni keskelle. Tämä tietysti oli täysin suunniteltu myös ihan vain siltä varalta että päätän festareille lähteä :)

Uusista kiinnityksistä ehdottomasti eniten kolahtaa itselleni konemusiikin nero Richie Hawtin, jonka musiikin suurkuluttaja olin 90-luvun alkupuolella. Kaikkien aikojen teknolevy ja myös yksi kaikkien aikojen levyistä ylipäänsä, on vuoden 1993 F.U.S.E. pseudonyymin alla julkaistu 'Dimension Intrusion'. Näitäkin biisejä on tullut tanssittua lukuisissa savuisissa varastoissa ja tehdashalleissa. Richien tunnetuin projekti lienee Plastikman, joka julkaisi myös mielettömät levyt 'Sheet One' sekä 'Musik' 90-luvun alkupuolella. Nämä levyt ovat itselläni jääneet elämään ikuisesti, vaikka mies on ahkera senkin jälkeen ollut. Niinpä aivan sataprosenttisesti en pysty tätäkään artistia odottamaan sillä myöhempi tuotanto ei muutamia poikkeuksia lukuunottamatta ole iskenyt niin kovaa. Eiköhän setti kuitenkin jää hienona kokemuksena mieleen.

Tämä biisi kuvastaa ideaalisesti sitä mikä Richie Hawtinissa kiehtoo, hypnoottista ja minimalistista, toistavaa konemusiikkia joka vie transsiin.Toinen itseäni suuresti kiinnostava artisti on Yann Tiersen. Kukapa ei tietäisi erästä kaikkien aikojen hienoimman elokuvan Amelién soundtrackia? Kyseinen elokuva on yksi kaikkien aikojen suosikeistani, ja olen sen nähnyt lähemmäs kymmenen kertaa. En koskaan kyllästy, se on täydellinen hyvän mielen elokuva ja Tiersenin musiikki sopii siihen hienosti.

Muita sinänsä ihan kiinnostavia artisteja ovat Bobby Womack (Across the 110th Street -fame), Huoratron sekä Burning Hearts. Nämä kaksi jälkimmäistä olen kuitenkin nähnyt useita kertoja, joten mitään erityistä lisämerkitystä Flow ei niille anna. Lisää artistivahvistuksista voitte lukea suoraan Flow:n nettisivuilta.

 

Mun on tehnyt kolme päivää nyt mieli siipiä, ja tänään vihdoin palkitsin odotukseni ja hain Hookista eväät kotiin! Ajattelin musiikkifiilistelyn jälkeen istua alas sohvalle viinilasi kädessä ja alkaa katsomaan jotakin elokuvaa. Rauhallinen kiirastorstai siis tulossa ihan kotioloissa. Las Casas del Toqui ei muuten ole mitä tahansa punkkua, vaan parasta Alkosta koskaan löytämääni. Tietysti vuosikerroilla on eroa, mutta tähän olen todella tykästynyt. Ostin kyllä vielä lisäksi varastoon pullon kestosuosikkiani, Casillero del Diabloa.

Huomisen suunnitelmat ovat vähän vielä auki. Joko lähden illaksi katsomaan Voice Of Finlandia Hannan ja kissojen kanssa tai sitten, mikäli kaverini ei vielä lähde huomenna kaupungista maalle, lähdetään mahdollisesti katsomaan Iron Sky joka meillä on ollut tarkoituksena.

Rauhallista pääsiäistä kaikille, kertokaa paljon munavitsejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.