Aivan ensimmäisenä haluan pyytää anteeksi tätä informaatiotulvaa, jota blogin aloittaminen on saanut aikaan. Viime viikolla en osannut kuvitellakaan että mulla olis näin paljon kirjoitettavaa tänne, mutta toisin on tapahtunut. Ei tähän tilanteeseen kuitenkaan kannata liikaa tuudittautua, mutta tietenkin pyrin jatkossakin aina kertomaan kun jotain oleellista tapahtuu musiikki-, vaate- ja elokuvarintamalla joka koskettaa minua.
Syy tähän tuoreimpaan postaukseen on ruokatunnilla bongaamani linkki Basson sivustolle jossa kerrottiin viisiosaisesta itseäni todella paljon kiinnostavasta ja henkilökohtaisesti koskettavasta dokumenttisarjasta. Kyseessä on sarja joka käsittelee Suomen ravekulttuurin historiaa sisältäen runsaasti mielenkiintoista arkistomateriaalia.
En halua kuulostaa vanhalta jäärältä mutta väitän silti että monelle nykypäivän nuoremman sukupolven edustajalle moni elektroniseen musiikkiin liittyvä asia on niin itsestään selvää, että ei tule mieleen miten suuren työn suomalaiset konemusiikin pioneerit ovat tehneetkään. Dokumenttisarja tulee varmasti muidenkin osiensa myöten valottamaan historiaa upealla tavalla. Useita tapahtumia niin Helsingissä, Turussa kuin Jyväskylässäkin läpi käyneenä, tämä historiikki on lähellä sydäntä.
Tampereellakin "skene" pyöri vahvoissa ohjaksissa ja bileitä oli etenkin kesäaikaan lähes viikoittain. Itse muistelen "tippa linssissä" kaikkia niitä salaisia varasto- ja hallibileitä aikana jolloin niiden järjestämisestä hyssyteltiin ja parhaimmillaankin tapahtumapaikan sai tietää vain joitakin päiviä ennen ajankohtaa kavereilta tai puskaradion kautta joko paperilappusella tai kuulopuheiden perusteella.
Entinen D-kulma (nykyisen Dynamon toimistotalon kohdalla), Nekalan liikennemerkkivarasto, Suomen Trikoon tehtaan tilat, Hatanpään autohalli (purettu Valtatie 30 toimistokompleksin tieltä) ja ennen kaikkea useat tilat Finlaysonin entisissä tehdashalleissa ennen kiinteistön muuttumista toimisto- ja kauppakeskuskäyttöön, sekä Pienteollisuustalo Åkerlundinkadulla tai vanhan K-kaupan varasto Rautatienkadulla ehtivät tulla vuosien 1993-1996 välillä allekirjoittaneellekin varsin tutuiksi ja rakkaiksi paikoiksi.
Harmillista että Platinumin foorumit ovat myös jo sulkeutuneet aikapäiviä sitten, sillä sinne tuli skannattua useita flyereita tuolta aikakaudelta mutta kuvat lienevät hävinneet sittemin jo bittiavaruuteen.
Ja jotta asia ei pääse unohtumaan lukijoiltani, lupaan kyllä muistuttaa teitä jokaisen osan katsottuani :) Nyt, nauttikaa!
Suomen rave-kulttuurin historia, osa 1: Acidin nousu / Televisio / Basso
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.